Site icon Медіа-платформа для професіоналів | Profispace Media

Анна Горкун, 46 Parallel Wine Group: Все можливо, якщо діяти. Тож не зволікайте, починайте цей шлях якомога швидше

Анна Горкун

Фото: пресслужба 46 Parallel Wine Group


Профайл

Дитяча мрія про професію: у дитинстві мріяла стати лікарем та рятувати життя людям.

Актуальна посада: СЕО та власниця компанії 46 Parallel Wine Group.

Освіта: КІМО (міжнародне  право), КНЕУ (міжнародна економіка), The College of Law of England and Wales (M&A) (Великобританія), UCGA & INSEAD Corporate Governance Education Program, WSET Level 2 Award in Wines and Spirits.

Кар’єрний шлях: працювала у міжнародних компаніях Аvellum Partners, Beiten Burkhardt, Baker & McKenzie. Понад 10 років досвіду роботи на керівних посадах у виноробних підприємствах в якості Члена Ради директорів Inkerman International AB (Швеція), Члена Наглядової Ради у АТ «Дім Марочних коньяків «Таврія» (Україна), Виконавчого директора ГО «Перший Національний Виноробний Холдинг». Нині посідає посаду генерального директора компанії «Інкерман Україна» та є власницею та генеральним директором «46 Паралель Вайн Груп».

Досягнення: входить до ТОP-25 успішних жінок українського бізнесу 2020 року за результатами рейтингу видання «Власть денег» та ТОП-33 найуспішніших SelfMadeWomen України за версією Forbes Ukraine. Сертифікований експерт WSET (Wine & Spirit), заступник Голови Комітету з експорту та залучення інвестицій Київської ТПП.

Три ключові риси характеру: професійність, цілеспрямованість, вибагливість.


– Що подобається у вашій професії найбільше?

– Взаємодія із людьми: як особисто, так і через продукт, який ми створюємо. Можливість тримати в руках результат своєї роботи.  Особливо приємно, якщо він викликає захват у оточуючих.

Фото: пресслужба 46 Parallel Wine Group

– Які професійні й особистісні якості допомагають бути успішним у вашій сфері?

– Самодисципліна, повна віддача справі та увага до будь-яких деталей допомагають, безумовно, створювати продукт у відповідності до його задуму. Я доволі вибаглива, а тому намагаюсь усе робити якісно та на максимум сил, чого вимагаю і від своєї команди.

– Кого ви вважаєте професіоналами? Якими якостями повинен володіти професіонал?

– Професіонали – це люди, які, окрім того, що фахові, вони ще й безкомпромісні у питаннях якості, ділової етики, здатні мислити на перспективу.

– Чи є у вас гуру у вашій сфері діяльності і в цілому?

– Ні, гуру в мене немає. Щиро вважаю, що, починаючи свою справу, кожен має викладатися на 100%. А будь-яке велике досягнення – це результат команди, а не індивідуальної роботи.

– На що ви давно хотіли б зважитися в професійній сфері, але ніяк не зважитеся в силу будь-яких обставин? Що стримує?

– У вітчизняному виноробстві є багато нерозкритих потенціалів. Особливо це стає очевидним, якщо порівнювати наші вина з продуктами, що випускаються у світі. Проте, втілення в життя будь-якого проекту, передусім, має відповідати попиту на локальному ринку.

Мені б дуже хотілося у перспективі запустити проект із виробництва безалкогольного вина. Але для цього в Україні має бути більше розвинена культура споживання вина як такого.

– Що / хто вас мотивує?

– Визнання споживачів, їхні відгуки та сам факт того, що я щодня роблю те, що є моєю мрією.

– Яку найголовнішу пораду ви б дали починаючому фахівцеві, який хоче побудувати кар’єру у вашій сфері діяльності?

– Найголовніше – не боятися складнощів, максимально аналізувати власні дії та їхні результати, не боятися вчитися на помилках та щодня ставати кращим, і, звісно, – постійно працювати над собою.

– Що для вас команда? Ви – командна людина чи профі-одинак?

– Я, безумовно, командна людина. Моя команда – моя сила, це живий організм, здоров’я та щастя якого залежить від членів цієї команди. Тому так важливо, щоб команда була єдиною, розділяла спільні цінності та втілювала їх у життя професійно та натхненно.

– Як мотивуєте персонал окрім фінансової складової?

– Це питання, скоріш за все, треба поставити моїй команді. Але мені б хотілося вірити, що своїм прикладом, щирістю та відвертістю мотивую команду на результат та постійний розвиток.

– Як вирішуєте конфлікти в колективі?

– Виключно шляхом діалогу. Аби вирішити будь-який конфлікт, з одного боку, треба вміти слухати та чути, а також вміти визнавати помилки, а з іншого – вміти наполягати на своїй правоті і ніколи не погоджуватися на позицію слабшого, якщо ти впевнений, що правда на твоєму боці. Це і є мистецтво великої дипломатії.

– Як ви все встигаєте? Який ваш “ключ” до управління своїм часом?

– Насправді, це те, над чим мені треба працювати. Адже поки що результат досягається за рахунок часу на відпочинок та родину.

Фото: пресслужба 46 Parallel Wine Group

– Чи вважаєте ви себе прикладом для наслідування?

– У будь-яких своїх діях я керуюся основним правилом – бути прикладом для своїх доньок. Для мене це найважливіше.

Якщо ж говорити у загальному контексті, то, звичайно, своєю публічністю та запущеним проектом на YouTube – WineHub з Анною Горкун. Хочеться надихати на дії усіх тих, хто зараз лише мріє про свої перші кроки у бізнесі. Все можливо, якщо діяти. Тож не зволікайте, починайте цей шлях якомога швидше.

– Якби була можливість повернутися на 10 років назад, щоб ви змінили в своєму професійному житті?

Саме 10 років тому я зробила доленосний вибір і, завершивши кар’єру юриста-міжнародника, пов’язала своє життя з виноробством, про що ще жодного разу не пошкодувала.

– Поділіться актуальними цілями / метою.

Я схильна до того, щоб говорити про факти та результати, аніж про мрії та плани.

Інтерв’ю підготувала Ірина Чернявська, головний редактор Profi Space media.

Присоєднуйтесь до нашої спільноти у Facebook

Exit mobile version