Річард Бренсон злітав до космосу на власному космоплані


Власник Virgin Galactic особисто перевірив можливості суборбітального туризму. Бренсон відправився в політ на дев’ять днів раніше свого конкурента – засновника Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса


Мільярдер Річард Бренсон успішно злітав до космосу на власному кораблі. Апарат VSS Unity піднявся на висоту близько 15-20 кілометрів за допомогою літака-носія, успішно відокремився, запустивши реактивний двигун. Він досяг висоти близько 80 кілометрів, провів кілька хвилин у умови мікрогравітації і почав знижуватися. Через кілька хвилин ракетоплан успішно приземлився в космопорт. Весь політ зайняв близько години від зльоту до посадки.

Кораблем управляли два професійних пілота, на борту були четверо пасажирів, включаючи самого Бренсона. Після відключення ракетного двигуна вони змогли відстебнути ремені безпеки і випробувати невагомість. Незабаром після цього ракетоплан почав повернення на Землю. Політ тривав близько двох годин.

“Це прекрасний день для польоту в космос”, – написав у своєму Twitter-акаунті Бренсон.

Після приземлення Бренсон назвав політ “екстраординарним досвідом” і оголосив перед публікою і журналістами, що влаштовує розіграш двох місць на першому комерційному рейсі Unity за допомогою фандрейзінгової платформи Omaze.

За словами засновника Virgin Galactic, він хотів особисто пережити цей досвід, перш ніж ракетоплан почне відправляти до кордону з космосом туристів. Перший комерційний політ Unity намічений на наступний рік.

Нагадаємо, що Бренсон оголосив дату старту після того, як свій аналогічний політ на кордон навколоземної орбіти на 20 липня анонсував засновник Amazon Джефф Безос. Безос летить на кораблі, побудованому його компанією Blue Origin. Та ще не відкрила продаж квитків і навіть не оголосила їх вартість. Але напередодні вильоту Бренсона, компанія оголосила, що підніме своїх клієнтів вище умовної межі навколоземної орбіти і політ буде довше за часом.

Приєднуйтесь до нашої спільноти в Facebook